Persson från London-OS 2012

Karriären över för Jörgen Persson

Uppdaterad
Publicerad

Den sista hjälten från bragden i Dortmund 1989 är besegrad. Efter förlusten mot Lyckebysonen Fabian Åkerström, i SM-åttondelsfinalen, tackade Jörgen Persson för sig. Karriären är till ända.

 -Det är skönt att det är över, säger 46-åringen och andas ut en suck av lätthet i stället för vemod.

Ända sedan återkomsten från Kina i januari har han haft svårt att hitta tillbaka till glädjen och finna det rätta suget i pingishagen.

-När du står vid bordet och känner att du inte bryr dig om du vinner eller förlorar, då är det slut. Den sista gnistan finns inte längre.

TT: Är det verkligen slut, blir det ingen comeback i veteran-SM hemma i Halmstad?

-Nej. Nu slipper ni mig, jag lovar. Så här bestämd har jag aldrig varit.

TT: Vad kommer du att tänka när du slår upp ögonen på din första lediga dag?

-Det enda jag vet är att jag ska sova riktigt länge och ta en lång frukost. Nu behöver jag inte förbereda mig inför träningar och matcher.

-Tänk att kunna ta en lunch när man känner för det, kanske med en bira? Eller kunna spela golf när som helst.

Jörgen Persson har funderat länge kring ögonblicket som han visste skulle komma. Det inträffade i Karlskrona idrottshall, strax före halv sex den 2 februari. Fabian Åkerström avslutade en rekordartad karriär.

-Fabian spelar lite på chans och jag visste att han var i bra form, säger Persson som förlorade med 9-11 i det sjunde och avgörande setet.

TT: Vad händer nu?

-Jag kanske åker till VM i Paris och hjälper till att få VM till Halmstad. Vi får se.

-Jag kommer att träna med Halmstad. Det är roligare än matcher och de kommer att få det tufft. Tro mig!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.