Kennet Andersson: ”Total urspårning”

Uppdaterad
Publicerad

Värdlandet Brasilien kollapsade i semifinalen mot Tyskland.

En hel nation och brassarna på planen i Belo Horizonte grät efter 1–7-förlusten.

– De var elva satelliter som tappat sin omloppsbana och bara svävade omkring, säger Kennet Andersson när han gästar Gomorron Sverige.

Anfallshjälten från VM-94 tycker inte att stjärnan Neymars frånvaro var avgörande.

Fotbolls-VM: Brasilien

– Jag var som en fågelholk när jag tittade på bilderna. Jag tror att de kände att det här är vårt VM, det här ska gå bra. De släppte iväg det så himla långt att de tappade förståelsen att det är de som ska göra det. Det är inte bara massa magi runt omkring som kommer att ske av sig själv.

”Elva satelliter”

Andersson ser brassarnas misstag som sådana man gör på juniornivå.

– Allting brast, försvarsmässigt ska ett lag röra sig i symbios, men i går var de elva satelliter som tappat sin omloppsbana och bara svävade omkring. Total urspårning.

Han är även kritisk till brassarnas agerande på planen när bollen inte var i spel.

– Jag såg inte att spelarna pratade med varandra. Efter antingen 2–0, 3–0 eller 4–0 skulle kanske lagkaptenen samla alla och ta en kort time out före avspark. Men det var ingen kommunikation över huvud taget.

”Tyskland väldigt bra”

Samtidigt hyllar Andersson Tyskland som möter Holland eller Argentina i VM-finalen.

– Även om brassarna kollapsade totalt så hade det inte sett likadant ut om de hade mött ett annat landslag. Tyskland är väldigt bra, de har speed, tron och kylan oavsett vad som händer.

För Brasilien väntar nu bronsmatch på lördag.

– Jag tror de kan ladda om, de kommer att vara mindre naiva.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Brasilien

Mer i ämnet