Foto: TT Nyhetsbyrån

Kommunen säger nej till Ängelholm

Uppdaterad
Publicerad

Ängelholms konkurs i superettan är nu väldigt nära.

I kväll beslutade Ängelholms kommun att inte ge klubben 2,1 miljoner kronor samt låna ut 3 miljoner kronor.

Det var i förra veckan det uppdagades att superettanklubben Ängelholm har stora ekonomiska problem.

Klubben ansökte om bidrag och lån från kommunen, som i dag sa nej.

Superettan 2014

”Ängelholms kommun har gjort bedömningen att det, med hänvisning till kommunens prognostiserade resultat för år 2014, inte finns ekonomiskt utrymme för ytterligare åtaganden. Det skulle därmed vid beslut om bidrag finnas en uppenbar risk att kommunen inte uppnår det lagstadgade balanskravet.”, skriver Ängelholms kommun på sin hemsida.

– Det är värdefullt för kommunen att ha idrottslag som exponerar kommunens namn och varumärke. Elitverksamheterna måste dock kunna bära sig själv, säger kommunsstyrelsens ordförande Robin Holmberg.

Nu är konkursen mycket nära för klubben. Och blir det så kan superettans tabell ritas om kraftigt.

Så här sa Svenska fotbollförbundets Gerhard Sager till SVT förra veckan:

– Om de går i konkurs under seriens gång och inte kan spela färdigt, då försvinner de från serien och man räknar bort resultaten, om inte konkursfövaltaren kan driva verksamheten vidare och spelar klart matcherna, men då krävs ett beslut i förbundsstyrelsen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan 2014

Mer i ämnet