Chrunak: ”Man växlade bort guldet

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Coleman ledde vid sista vändningen i 4x100 meter medley i EM  

men orkade inte hålla ledningen. SVT:s expert Hans Chrunak var missnöjd med växlingarna. – Man växlade bort guldet, säger han till SVT Sport.

Ida Lindborg simmade snabbare än i försöken och var sexa efter ryggsimmet,Jennie Johansson simmade upp Sverige till medaljplats och Sarah Sjöström flög fram i fjärilssimmet. Då var man tvåa. Coleman satsade men tappade guldet sista 25 meterna. 

Sverige tog ett nytt silver på 3,56,04 som är ett nytt svenskt rekord med nära fem sekunder. Men växlingarna var allt annat än övertygande, enligt Chrunak. Tiderna 0,21, 0,36 och 0,41 imponerade inte på den förre svenske förbundskaptenen.

Sim-EM 2014

– En bra växling ska ligga på 0,10-0,15. Man växlade bort guldet, tyvärr, säger han till SVT.

Michelle Coleman var ledsen och upprörd efter guldmissen.

– Jag är så besviken på mig själv, säger hon och tårarna börjar rinna. När man hade det och förlorade det. Jag är så arg! Vid 75 har jag det och fem meter senare kände jag att oj, jag kanske inte har det längre. Jag kunde bara inte, säger hon till SVT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sim-EM 2014

Mer i ämnet