Foto: TT Nyhetsbyrån

Landslagsmålvakt sugen på comeback

Uppdaterad
Publicerad

I fjol valde Kristin Hammarström att avsluta fotbollskarriären. Målvakten var tänkt som en viktig bit i Pia Sundhages kommande pussel inför VM i Kanada nästa år. Nu kan 32-åringen vara på väg tillbaka – och skulle i så fall förstärka en tunn målvaktstrio.

När Kristin Hammarström valde att sluta spela fotboll förra hösten såg landslagsledningen det som ett stort avbräck.

– Hon har mycket kvar att ge och har ju först i år etablerat sig som förstemålvakt i A-landslaget. Får man dessutom vara lite egoistisk när det gäller den positionen så ser det lite mörkt ut när det gäller A-landslaget och målvakter, sa Lillie Persson till SVT Sport.

Fotbollslandslaget damer

Landslaget befinner sig just nu i Los Angeles, Kalifornien, för två landskamper mot Kanada. Förtamålvakten Hedvig Lindhal har nyligen opererat höften och finns kvar i Sverige. Med i Pia Sundhages trupp finns en orutinerad målvaktstrio. Carola Söberg har gjort fem A-landskamper, Hilda Carlén och Malin Reuterwall har fortfarande inte spelat på högsta landslagsnivå.

”VM i sommar lockar”

Nu har Pia Sundhage tagit kontakt med Kristin Hammarström.

– Hon har frågat hur jag tänker och om det finns intresse att köra. Det är VM i Kanada i sommar och det lockar, säger Hammarström till Expressen.

– Men det är en lång väg dit.  Jag tror dock inte att det skulle vara ett problem att komma tillbaka i form, och jag har börjat löpträna och kör lättare styrketräning, fortsätter hon.

Kif Örebro intresserade

Men combacken handlar i första hand om spel i damallsvenskan. När Hammarström slutade i Göteborg förra hösten flyttade hon till Örebro. Där behöver Kif Örebro förstärkning i vår. Lagets kanadensiska målvakt Stephanie Labbé kommer ägna mycket tid åt VM-förberedelser, vilket öppnar för Hammarström.

– Vi tittar på det och har ett pågående samtal med Kristin, säger tränare Richard Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollslandslaget damer

Mer i ämnet