Leandersson drömmer om VM-guld: ”Vore fantastiskt”

Uppdaterad
Publicerad

I våras blev det ett överraskande EM-guld i sprint för den 22-åriga orienteraren Jonas Leandersson. Men resan har bara börjat, och nu siktar bäst i Europa på att bli bäst i världen.

-Slåss om guldet vore fantastiskt, säger han till SVT.

Orienterings-VM, som går i Lausanne, Schweiz, inleds 14 juli. Ett av de största svenska medaljhoppen är Jonas Leandersson – som siktar högt.

-VM är det största du kan uppleva som orienterare och jag har sett fram emot att springa ett VM på seniornivå väldigt länge. Jag har siktat på att vara med och kampas om medaljerna och kan jag göra det redan i år och vara med och slåss om guldet vore det fantastiskt, säger han till SVT.

Orienterings-VM 2012

Uppmärksamheten kring Jonas har ökat sedan det överraskande EM-guldet i sprint.

-Jag tror inte att jag påverkas så mycketav det. Klart att det är jättekul att saker uppmärksammas och det är en bra pusch i ryggen. Morfar fälde till och med några tårar då har han berättat, så det är kul att folk uppskattar det. säger han.

Han känner sig stark inför VM.

-Jag känner mig väldigt redo för utmaningen, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Orienterings-VM 2012

Mer i ämnet