Foto: TT Nyhetsbyrå

Lindsey Vonn redo för störtlopp

Uppdaterad
Publicerad

Efter nästan ett års frånvaro efter kraschen i VM är nu Lindsey Vonn med i hetluften igen. Hon gör comeback i pisten redan i kväll.

I kväll står hon på startlinjen i den första tidsträningen inför störtloppet i Lake Louise. Lindsey Vonn har fått klartecken efter sin knäskada.

– Hennes knä är stabilt, säger läkaren Bill Sterett.

Världscupen i alpint

Vonn har vunnit tre gånger just i Lake Louise. 

– Ett bra ställe för Lindsey att göra comeback på eftersom hon kan pisten, säger USA:s damtränare Alex Hoedlmoser.

I morgon tas det slutgiltiga beslutet om hon kan starta i helgens lopp. Vonn har varit borta sedan februari, då hon kraschade på VM. Nu är siktet inställt på OS i Sotji.

14 VC-segrar i Lake Louise

– Jag hoppas verkligen att hon är i bra form och helt frisk. Att köra störtlopp är inget att rekommendera om man inte är i  form, säger norrmannen Atle Skårdal, som är FIS tävlingschef för damcupen.   

Lindsey Vonn har vunnit den totala världscupen fyra gånger och är regerande OS-mästarinna i störtlopp. Hon tränade super-G i sin hemstad Vail i Colorado förra helgen. -Då kände hon sig stark, säger Hoedlmoser.

Vonn behöver opereras igen men skjuter upp den åtgärden för att kunna ställa upp i Sotji.  Amerikanskan är bara tre VC-segrar från Annemarie Moser-Prölls rekord på 62. Vonn har 59 VC-segrar och 14 av dem har kommit just i Lake Louise. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet