Fridolina Rolfö sänkte Liverpool med hattrick

Champions League-drömmen lever vidare för Linköping efter kvällens 3-0-seger mot Liverpool. Matchhjälte blev Fridolina Rolfö – gjorde hattrick mot den engelska mästaren. – Det är helt fantastiskt, säger hon till SVT Sport.

Linköping var tvunget att vända 1-2 i returen hemma mot Liverpool i åttondelen för att få spela vidare i Champions League. 1-0 hade räckt för att gå vidare, men Fridolina Rolfö ville mer.

Den 21-åriga mittfältaren gav hemmalaget ledningen i mitten av den första halvleken. Rolfö utnyttjade ytan bakom Liverpools backlinje och från en snäv vinkel drog hon på ett hårt skott med vänsterfoten som gick ribba in.

”Årets mål i damallsvenskan”

– Jag tycker nog att det är årets mål i damallsvenskan. Det är fantastiskt vilken träff, säger SVT Sports expert Frida Östberg.

I den 56:e matchminuten överlistade Rolfö återigen backlinjen. Efter en snygg placering i målvaktens vänstra hörn ökade hon på Linköpings ledning till 2-0.

Och bara sex minuter senare var det dags igen. Magdalena Ericsson sköt, Fridolina Rolfö var framme med tån på returen och fullbordade därmed sitt hattrick.

”All press på sig”

– Vilken prestation. Att hon kliver ut i en sådan här match när de har all press på sig, säger Östberg.

Matchen slutade 3-0.

– Det är helt fantastiskt. Det var precis så jag önskade, att vi skulle ta oss vidare och att vi gör tre mål och inte släpper in ett enda. Det är helt underbart, säger Fridolina Rolfö till SVT Sport.