Henrik Lundqvist. Foto: Bildbyrån

Lundqvist förlänger med Rangers

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist stannar i New York Rangers.

Det nya kontraktets värde: Cirka 385 miljoner kronor.

Henrik Lundqvist blir kvar i Madison Square Garden ett tag till.

I dag meddelade New York Rangers att de har kommit överens med den svenske målvakten om ett nytt sjuårskontrakt.

NHL 2013-2014

– Sedan han kom till New York 2005 har Henrik hela tiden varit en av NHL:s bästa målvakter. Han är en stolt representant av traditionen och klassen som vår organisation håller och vi är glada över att kunna behålla honom som en av hörnstenarna i vår förening, säger Rangers general manager Glen Sather till klubbens hemsida.

Bäst betalda målvakten

Kontraktet uppges vara värt i snitt 55 miljoner kronor per år, 385 miljoner kronor totalt. Det skulle göra Lundqvist till den bäst betalda målvakten i ligan, före finländarna Tuukka Rask (Boston) och Pekka Rinne (Nashville). Lundqvists tidigare kontrakt var inne på sista året.

Det var naturligtvis en nöjd Lundqvist som mötte pressen efteråt.

– Jag vill vinna Stanley Cup med Rangers och jag vill vara en Ranger i resten av mitt liv, säger han.

Säsongens målvakt 2011/12

31-åringen har haft en trög start på årets säsong och blev nyligen bänkad två matcher i rad för första gången sen februari 2011. Lundqvist blev utsedd till NHL:s bästa målvakt säsongen 2011/2012 och har varit nominerad till samma pris ytterligare fyra gånger.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2013-2014

Mer i ämnet