Majorovs missar kostsamma

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Majorov kunde inte riktigt följa upp sitt fina kortprogram i det fria programmet i dag.

Några missar i landningarna i inledningen och det stod klart att tiondeplatsen från igår inte skulle kunna försvaras.

Men trots allt gjorde svensken en bra insats. Hans poäng 141,05 gav en totalpoäng på 224,86, vilket är ett svenskt rekord. Svårt att kräva mer av en OS-debutant.

OS i Sotji konståkning

– Benen blev som potatissäckar. Jag gick in i väggen. Det var tack vare publiken jag orkade. Jag är jättenöjd ändå. Det är över förväntan, det är åtta av tio (i eget betyg), säger Majorov.

-Jag fegade verkligen inte ur på OS. Nu hoppas jag det blir tredje gången gillt i VM i Tokyo, säger Majorov efter sin åkning.

-Jag hoppas jag kan vara topp åtta där.

-När jag lägger av hoppas jag verkligen att jag har en medalj i fickan.

Majorov blev 14:e man.

Dramatik i guldkampen

Japanen Yuzuru Hanyu, som i det korta programmet slog världsrekord. höll på att ställa till det för sig med ett fall i det första hoppet. Världsmäsatren från Kanada Patrick Chan hade chansen att passera med ett bra åk men Chan ramlade även han och fick fyra poäng för lite för att ta guldet.

Hanyu vann på poängen 280,09.  Hans fria program var poängbäst trots fallet. imponerande. Det var Japans första OS-guld på herrsidan någonsin.

Bronset gick till Dennis Tenn, Kazakstan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji konståkning

Mer i ämnet