Chockad målvakt mötte pressen. Foto: Bildbyrån

Målvaktens egna ord om attacken

Uppdaterad
Publicerad

En åskådare rusade in på planen – och attackerade Östersunds målvakt. Nu berättar Aly Keita själv om skandalscenen. ”Jag var arg och chockad, jag ramlade ner och förstod inte vad som hände”, säger Keita till Aftonbladet.

Det var en skakad Östersunds-målvakt som lämnade mötet med Jönköpings Södra på måndagskvällen.

I den 90:e matchminuten attackerades 29-åringen av en inrusande åskådare.

– Jag hann se att det kom någon bakom mig. Sedan sprang jag i väg och stannar, trodde att han var borta, säger Keita till Aftonbladet.

”Fotbollen är mer än de här idioterna”

– Jag var i chock, jag ramlade ner och förstod inte vad som hände. Jag hörde inte att han sa något. Det är synd att någon kan göra något sådant här och förstöra en kväll. Det är en tråkig dag för fotbollen. Men fotbollen är mer än de här idioterna.

Keita träffades av ett slag, men berättar att han aldrig förlorade medvetandet.

– Jag svimmade aldrig, men jag hade ont i huvudet. Man sa till mig att jag skulle ligga ner och inte resa mig. Läkarna sa till mig att det var det bästa, säger Keita till Expressen.

– Jag har ingen aning varför han gav sig på mig. Jag stod väl närmast helt enkelt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.