Lionell Messi deppar efter finalförlusten i Copa America Foto: TyC Sports/TT

Messi: ”Jag slutar i landslaget”

Uppdaterad
Publicerad

Lionel Messi har gjort sitt i landslaget. Förlusten i Copa America blev superstjärnans sista match i den argentinska tröjan. ”Landslaget är över för mig”, sade han till den samlade pressen efter matchen.

Finalen i Copa America blev en repris på förra året, och återigen förlorade Argentina mot Chile efter straffläggning. En av syndabockarna blev Lionel Messi, som brände lagets första straff – hans första straffmiss någonsin i landslaget.

Misslyckandet blev också det sista superstjärnan gjorde i den argentinska tröjan. Efter matchen berättade 29-åringen att landslagskarriären är över.

Copa America

– Jag har förlorat fyra finaler, att bli mästare med Argentina var kanske inte menat för mig. Jag har försökt många gånger och jag lämnar utan att kunna vinna, säger han till den samlade pressen efter finalförlusten.

Nannskog: ”Världens bästa spelare tillsammans med Ronaldo”

Messi debuterade i landslaget 2005, och har gjort 113 landskamper. Med sina 55 mål är han Argentinas bäste målskytt genom tiderna. Trots en framgånsrik karriär har titlarna på seniornivå i landslaget uteblivit.

– Han är ju tillsammans med Cristiano Ronaldo världens bästa spelare. Jag tänker framför allt på VM i Ryssland, att han inte kommer att finnas med där. För Argentina som landslag är avbräcket inte lika stort som det hade varit i Sverige, de har andra bra anfallare som till exempel Agüero, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Hur troligt är det att hans uttalande stämmer?

– Man får väl förutsätta att det stämmer när han går ut med det. Kan ju vara så att han tycker att det blir för mycket matcher.

Messi i siffror

Debuterade i landslaget 2005

Har gjort 113 landskamper och 55 mål

Har spelat tre Copa América-finaler och en VM-final, och förlorat samtliga.

Vann ungdoms-VM 2005

Olympisk mästare 2008

Utsedd till världens bästa spelare fem gånger

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Copa America

Mer i ämnet