Minnesmatcher planeras för Ingesson

Publicerad

Elfsborg planerar nu för en stjärnspäckad minnesturnering för att hedra Klas Ingesson. Ambitionen är att locka hela VM-laget från 1994 till Borås Arena första helgen i december, skriver Borås Tidning.

Beslutet är taget men upplägget är fortfarande under diskussion. Tanken är att bjuda in till en minnes- och välgörenhetsturnering. Uppslagen är flera, till exempel ett lag innehållande spelare från VM -94, ett mixat Elfsborgslag med spelare från nu och då, ett TV-lag och ett Klas Ingesson-lag, representerat av utländska profiler från Ingessons tidigare proffsklubbar.

– Jag säger inte att det blir så här, vi har en önskan om det, men allt är fortsatt i planeringsstadiet. Vi kommer att bjuda in VM-laget från -94 och även skicka förfrågningar till klubbar och klubbkompisar Klas kom i kontakt med under hela sin proffskarriär, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson, till BT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klas Ingesson

Mer i ämnet