Foto: TT Nyhetsbyrån

Mittfältskris i IFK – två spelare lämnar

Uppdaterad
Publicerad

Först kom nyheten om att Joel Allansson lämnar IFK Göteborg. Strax därpå kom nästa avhopp – även Philip Haglund kan nu titulera sig föredetta IFK:are.

Två mittfältare lämnare Göteborgsklubben, vars trupp redan innan var en av Allsvenskans tunnare sett till antalet spelare. Och på mittfältet har man i dagsläget endast tre man – Sören Rieks, Martin Smedberg-Dalence och Gustav Svensson. I truppen finns visserligen Nordin Gerzic och Daniel Sobralense, men båda är utlånade till Örebro.

Danmark nästa

Philip Haglunds nästa klubbadess är ännu inte klar, men år 2015 är det en annan än IFK Göteborg.

Allsvenskan 2014

– Det är ett liv jag lämnar, både med IFK och allt annat runt omkring. Samtidigt är jag oerhört tacksam för alla som stöttat och hjälpt mig i min rehabilitering efter skadan tidigare i år. Och att vara fotbollsspelare innebär att man kommer och lämnar klubbar, så fungerar det, säger han till klubbens hemsida.

Joel Allansson ansluter till danska Randers efter nyår, där han hoppas kunna visa upp sig mer än tidigare.

– Jag är ute efter mer speltid och det känns som om de kan ge mig det förtroendet.

För IFK Göteborgs del väntar nu ett arbete med att förstärka truppen. SVT Sport har försökt nå sportchefen Mats Gren för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet