Modin och ledsagaren går skilda vägar

Uppdaterad
Publicerad

Efter succén med tre medaljer under Paralympics i Sotji meddelade idag Zebastian Modin och ledsagaren Albin Ackerot att medaljduon splittras.

Längdskidåkaren Zebastian Modin och ledsagaren Albin Ackerot har åkt tillsammans i sex år och skördat stora framgångar tillsammans. Dom tog brons tillsammans redan i Paralympicsdebuten för fyra år sen och årets vinterspel i Sotji lämnade duon med tre medaljer, två silver och ett brons.

Zebastian Modin har i veckan precis återupptagit träningen inför nästa säsong, samtidigt meddelar guiden Albin Ackerot att han kliver av satsningen mot nästa Paralympics 2018.

”Saknar motivation”

– Jag funderade mycket när jag kom hem och tog beslutet för en månad sen ungefär att jag ska gå vidare med annat och kommer att sluta att åka med Zebastian. Det grundar sig främst på att jag vet vad som kommer att krävas om fyra år och under vägen fram dit i träning och hur fort Zebastian kommer att åka. Jag känner inte att jag har motivation att träna så mycket som kommer krävas, säger Albin Ackerot till SVT Sport.

– Fyra år är lång tid, därför väljer jag att hoppa av nu. Jag hoppas och tror att det är ett bra läge att göra det nu när det startar en ny satsning för Zebastian, fortsätter Ackerot som i dagsläget inte bestämt vad han ska göra framöver.

”Lite förvånad”

– Jag blev lite förvånad men så är det ju också så att allt kan ha sin tid, ibland kan det vara bra med något nytt. Man får försöka se det så också att man får hitta på bra saker när något sånt här händer.

– Vi har haft jättebra år tillsammans, bra träning och bra framgångar och det gäller för mig att bygga vidare på det nu, säger Zebastian Modin till SVT Sport.

De arbetar nu tillsammans för att hitta en ny guide.

– Vi är på gång men har inget klart ännu, säger Zebastian med ett leende till SVT Sport.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.