Modos tränare: ”Det var fel beslut”

Uppdaterad
Publicerad

Efter Modos förlust mot Linköping med 3-2, efter att ha spelat tre-mot-fem i början av förlängningen, tar tränaren Mikael Nilsson på sig förlusten. – Vi tar en chansning med masken. Jag får ta på mig det. Det var fel beslut, säger han till SVT Sport.

Beslutet att mäta Kim Martin Hassons hjälm blev avgörande. Modo hade kunnat få till ett tre-mot-tre-spel men i stället blev det fem-mot-tre för Linköping som kunde avgöra.

– Vi tar en chansning där. Jag får ta på mig det. Jag har huvudansvaret. Vi hade 3 mot 4 och kunde få 3 mot 3...men det var ett felbeslut. Så är det, säger Nilsson till SVT Sport efter matchen.

Riksserien

Han fortsätter och berömmer samtidigt Linköping.

– De är värdiga vinnare, de är bättre än oss i dag.

”Står där med hundhuvudet”

Men Modo-tränaren kan inte riktigt släppa beslutet om att han valde att mäta masken.

– Vi tog en rövare men nu får man stå där med hundhuvudet. Så är det, det är jobbigt. Det är dåligt, säger han.

”Chockad”

Kim Martin Hasson själv, förstod ingenting.

– Jag blev chockad. Men det var en ganska bra chansning av dem. Jag visste inte ens vad reglerna var. Domarna kom och sa att de ville titta på masken. Sen var den okej, och Modo fick en extra utvising för det. Det var ju guld värt för oss, säger Martin Hasson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Riksserien

Mer i ämnet