Modospelare fast i dopningskontroll

Uppdaterad
Publicerad

Modos forward Edwin Hedberg har lämnat ett dopningsprov med spår av det dopningsklassade medlet sibutramin. Nu riskerar 20-åringen att stängas av.

– Det är huvudsakligen ett bantningsmedel, och det är inget jag strävar efter. Så det kom som en chock, säger Hedberg till Expressen.

Hedberg, som testade positivt efter mötet med Brynäs den 8 februari, säger sig inte veta hur han fick i sig medlet. Han har stängt av sig själv i väntan på utredningen. Under denna tid har han fått fullt stöd av Modo.

SHL

– De har försökt utreda hur jag kunde få i mig det här, för de vill inte riskera att någon annan får i sig det också. Det skulle vara förödande. Modo har hjälpt mig, säger Hedberg, som spelade 51 av 55 grundseriematcher och två av tre slutspelsmatcher den gångna säsongen.

Hedberg kan komma undan med en varning, men det kan även bli så att RF stänger av Modospelaren i tre månader.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet