Klart: Moyes ny tränare i United

Uppdaterad
Publicerad

David Moyes är klar som Manchester Uniteds tränare från nästa säsong. Han har skrivit på ett sexårskontrakt och tar över jobbet den 1 juli. – Jag har beundrat hans arbete under en lång tid, säger Alex Ferguson om sin ersättare.

David Moyes, som intensivt har kopplats ihop med Manchester United som Sir Alex Fergusons ersättare, är nu klar för klubben.

– David är en man med stor integritet, och med stark arbetsmoral. Jag har beundrat hans arbete under en lång tid, och konfronterade honom redan 1998 för att diskutera en position som assiterande tränare här, säger Ferguson enligt Manchester Uniteds hemsida.

Premier League 2012-2013

”Har alla kvaliteter”

– Han var en ung man då, i början av sin karriär och har sedan dess gjort ett fantastiskt jobb i Everton. Det är ingen tvekan om att han har alla kvaliteter som vi förväntar oss hos en manager i den här klubben, fortsätter Sir Alex.

Manchester United har bekräftat att 50-åringen tar över från den 1 juli. Han har tecknat ett kontrakt på sex år.

”Svårt ersätta den bäste”

– Jag är mycket glad över att Sir Alex Ferguson rekommenderade mig för jobbet. Jag vet hur svårt det blir att ersätta den bäste tränaren någonsin, men möjligheten att träna Manchester United är ingen som dyker upp ofta, och jag ser verkligen fram emot jobbet nästa säsong, säger Moyes enligt The Guardian.

Everton meddelar att klubben omedelbart påbörjar jakten på en ersättare. 50-åringen har spenderat elva år i Everton, där han med små medel har lyckats hålla laget i toppskiktet i Premier League.

Bland annat är man med två omgångar kvar på sjätte plats, fem poäng före lokalrivalen Liverpool.

Han kontrakt med klubben går ut efter nuvarande säsong och hans två sista matcher som manager i Everton blir mot West Ham och Chelsea.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League 2012-2013

Mer i ämnet