André Myhrer under det första åket. Foto: Bildbyrån

Myhrer och Hargin på pallen efter första

Uppdaterad
Publicerad

Med startnummer 1 och 2 har André Myhrer och Mattias Hargin skaffat sig utmärkta lägen inför andra åket i slalomtävlingen i Sotji. De är tvåa och trea. Andra åket startar 17.15.

Båda körde utan synliga missar och bara Mario Matt är före. Österrikaren har 0,45 och 0,75 tillgodo medan Marcel Hirscher är är hela 1,28 efter Matt. Felix Neurether, som haft nackproblem, är sjua – 0,87 efter Matt.

Stefano Gross visade att banan höll bra med att vara delad trea med Hargin från startnummer 17.  

OS i Sotji alpint

André Myhrer lämnade klartecken kort före start och överraskade med att lägga sig på andra plats.

– Med tanke på att jag haft ont i knät och bara kunde köra en tre, fyra åk i går så är jag jäkligt nöjd, säger Myhrer till Viasat.

Åkningen är kanske ännu mer imponerande om man tanke på hur upp- laddningen satt sig mentalt.

– Någonstans i bakhuvudet så vågade jag inte lita på knät, men det flöt på bra, säger Myhrer som vilat i nästan två veckor på grund av skadan.

Myhrer imponerade i sitt åk och såg ut att ha full säkerhet i den övre svåra branten. Hargin hade en bra avslutning och tog in på Myhrer på slutet.

Hargin var inte riktigt lika nöjd med sitt åk.

– Jag var lite besviken när jag kom ner, jag kände att jag inte riktigt kunde trycka på. Kanske kunde jag ha utnyttjat startnumret lite bättre, säger Mattias Hargin till TT. 

Även Markus Larsson har åkt bra. Han är 1,34 efter och precis efter förhandsfavoriten Hirscher.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji alpint

Mer i ämnet