Myrträning ska ta Hellner tillbaka i form

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Hellner inledde säsongen med att ta en pallplats i Gällivare. Därefter har det gått trögt. – En dålig säsong. Jag vill inte vara med och kriga om en 20:e plats, säger Hellner till SVT.

För att hitta tillbaka till formen ska Hellner nu löpträna på mjukt underlag.

– Det gjorde jag inför VM i Holmenkollen och OS. Då sprang jag på myrarna för att jag hade problem med knäet. Den träningen verkar ha gynnat min skidåkning, säger Hellner, som inför den här säsongen bytte upplägg och tränade på hårt underlag i stället.

Världscupen i längdskidor

– Då knäna blivit bättre bytte jag träning. Sen var det även så att jag såg fram emot att träna på hårdare underlag. Med tanke på hur det gått i år känns det dumt att jag inte fortsatta med myrträningen, säger Hellner.

SVT:s skidexpert Per Elofsson välkomnar den nygamla träningen.

– Belastningen blir ett snäpp uppåt under myrträning.

Även krönikör Jonas Karlsson tror att Hellner kommer att komma tillbaka starkare nästa säsong.

– Han blir mörk i blicken när han pratar om i år. Men det lyser i ögonen på honom när han börjar prata om nästa säsong. Han verkar sugen på att börja träna direkt, säger Karlsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i längdskidor

Mer i ämnet