Zlatan: De gjorde det mycket bra

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan ibrahimovic kände inte av skadan i Champions league-mötet mot Malmö FF. Det beskedet gav stjärnan SVT Sport på Parc des Princes i natt.

Zlatan Ibrahimovic skarvklackade fram Cavani till 2-0 målet. Han gick ut i 75:e minuten och gav SVT Sport följande besked efter PSG:s seger mot Malmö FF:

– Det var en bra match. Vi kunde ha gjort fler mål. Det kändes bra, det saknades lite tajming i mitt spel. Det får du genom att spela de matcher som vi spelar. Det var bra att jag inte kände av skadan i alla fall.

Champions League

Vad säger du om din egen insats?

– Det kändes bra, det kändes bra. Det är bara tajmingen i avsluten som saknades. Jag behöver spela matcher för att komma in i det, framförallt i avsluten.

Hade ni gjort upp på förhand att du skulle spela 45 minuter?

– Nej, nej, nej. Vi har match var tredje dag. Det var mer att inte riskera något. Det kommer många matcher nu, det är ett väldigt tufft schema. Men det kändes bra.

Du såg väldigt aktiv ut, du hade en fantastisk framspelning till Cavanis mål – vad säger du om klacken?

– Den satt fint. Jag hittade honom bra där. Inlägg från Maxwell, klackade den vidare, och han nickade in den. Det var bra, han gjorde mål.

Tycker du att ni ser starkare ut i år, PSG?

– Vi är bra, vi är bra, men det betyder ingenting. Vi måste jobba hårt, vi måste förbereda oss på bästa möjliga sätt, så får vi se hur det kommer gå under hela säsongen.

Hur var det att möta Malmö?

– Det kändes fantastiskt kul. När man var liten drömde man om att spela Champions league, nu fick jag göra det, fast mot dem. Det hade varit ännu häftigare att spela med dem.

Tycker du att de gjorde det bra?

– Mycket bra. De stängde matchen mycket bra i första halvlek med fem backar. De gjorde det svårt för oss. Vi fick ett tidigt mål i och för sig. I andra blev det lättare, vi fick mer ytor, vilket är normalt. De blir tröttare fysiskt, de hängde inte med så som de gjorde i början av matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League

Mer i ämnet