Foto: SVT

”Nästan som att man väntat på det här”

Uppdaterad
Publicerad

Fifa-ordföranden Sepp Blatter och Uefa-ordföranden Michel Platini är nu ordentligt indragna i den stora korruptionshärvan inom fotbollens högsta organ.

Det svenska fotbollsförbundet tog emot nyheten med ”bedrövning”.

– Men det är nästan så att man har väntat på det här, säger förbundsordföranden Karl-Erik Nilsson till TT.

Förbundsbasen betonar att han egentligen inte vet mer än det som står i tidningarna, men välkomnar att alla papper nu kommer på bordet.

– Det är bara att avvakta och se vad den här utredningen kan ge, men jag hade varit väldigt förvånad om Fifa-presidenten inte hade varit föremål för myndigheternas intresse med tanke på allt som hänt. Det är med bedrövelse man följer allt detta, säger Nilsson.

Nu verkar Uefa-basen Michel Platini vara indragen också. Förvånar det dig?

– Jag utgår från att han har helt rent mjöl i påsen, och jag har ingen anledning att misstro honom nu.

Hur känner du när detta händer?

Som fotbollsälskare är jag inte orolig, men det är med bedrövan man vecka ut och vecka in drar in fotbollen i de här sammanhangen. Vi behöver en kulturförändring med en tydligare arbets- och ansvarsfördelning. Och så ser vi fram emot presidentvalet den 26 februari, säger Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.