Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenska hopplaget tappade i nationshoppningen

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskaptenen Sylve Söderstrand hade siktet inställt på topp tre. Men det blev inte som han hade tänkt sig när den första omgången av nationshoppningen avgjordes i belgiska Lummen – en sjunde plats blev det för svenska hopplaget.

– Vi får väl bryta ihop, sen får vi väl bita ihop och sen komma igen, säger Söderstrand till SVT Sport.

Sverige låg på delad fjärdeplats inför den andra omgången i den första deltävlingen av nationshoppningen i belgiska Lummen. Trots två fina rundor av Rolf-Göran Bengtsson och Casall tappade laget tre placeringar och slutade på 21 fel.

– Det var verkligen en stor besvikelse för alla det här resultatet i dag. Vi ska vara mycket bättre än så, vi kom näst sist och vi kom sist utav de lagen som red om poäng, säger förbundskaptenen Sylve Söderstrand till SVT Sport.

Rolf-Göran Bengtsson och Casall blev bästa svenska ekipage i tävlingen, med noll fel på hinder och ett tidsfel.

– Min häst är i väldigt bra form, även om jag inte red helt optimalt, säger Bengtsson till SVT Sport.

”Inte bästa dagen på jobbet”

– Jag kan inte säga så mycket annat än att både hästar och ryttare underpresterade utom Rolf. Han var ju noll plus ett tidsfel och det var ju väldigt bra. Han håller ju en hög klass i det här och sen de andra så var det ju helt enkelt inte bästa dagen på jobbet för att uttrycka det enkelt, säger Söderstrand.

Peder Fredricson och Cash In rev treans oxer i båda omgångarna, och fick ett nedslag i trekombinationen i sista. Fyra respektive åtta fel blev resultatet för Emma Emanuelsson och Titan.

– Det kom lite för många misstag. Peders häst hoppade helt fantastiskt fint första rundan och hade inte alls samma spänst andra rundan. Emma gjorde ett misstag första rundan med ett nedslag, hästen hoppade väldigt bra. Andra runda fick hon två, jag har inte direkt någon förklaring varför.

Henrik von Eckermann och Gotha FRH fick med sig fyra fel i båda rundorna.

– Henriks häst är inte så himla lättriden och han gör ett fantastiskt bra jobb med den. På ett ställe så sprang den iväg och det gjorde den båda rundorna och fick ett nedslag i varje runda. Ska man vara med på den här nivån så måste bommarna ligga kvar helt enkelt.

– Så här är det ju med sport och det är klart att alla är jättebesvikna här just nu, men nu har vi nästa stora tävling, den som gäller den är ju om en månad, avslutar Söderstrand.

Schweiz vann tävlingen och blev enda laget med tre felfria rundor i varje omgång.

Resultat

1. Schweiz 0 (0-0)

2. Frankrike 4 (0-4)

3. Irland 12 (12-0)

3. Belgien 12 (8-4)

5. Holland 16 (0-16)

6. Spanien 19 (15-4)

7. Sverige 21 (8-13)

8. Storbritanninen 33 (16-17)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.