Nordqvist inför British Open: ”Har blivit amerikaniserad”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska golfstjärnan Anna Nordqvist deltar i British Open, som drar igång imorgon. ”Hoppas kunna använda mina erfarenheter som amatör på linksgolfen”, säger hon till SVT Sport.

Att tävla i linksgolf är inte så vanligt för de flesta golfarna. Banorna finns främst vid den brittiska kusten, mellan havet och gräset ungefär. Det finns nästan inga träd ivägen, men gott om bunkrar.

– Det är kul att vara här, spelar inte så mycket annan linksgolf. Bra väder nu, men samtidigt hör det till med regn och blåst på British Open, säger Anna Nordqvist.

british open

Nordqvist har hittat en annan golfteknik.

– Jag har blivit lite amerikaniserad, blivit lite mer kreativ, fler rullchippar putta utanför greeen och lite tuffare bunkersslag. Det är det som är tjusningen med linksgolf.  Jag hoppas kunna använda min erfarenhet från när jag tävlade som amatör. Ser fram emot det, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

british open

Mer i ämnet