50 000 norska fans till Falun

50 000 norrmän åker till Falun under VM – minst. Therese Johaug och co kan räkna med rejält stöd i Sverige. - Jag tror att stämningen blir väldigt bra, säger Johaug till SVT Sport.

Drygt 160 000 biljetter har sålts till upphaussade skid-VM i Falun, som inleds 18 februari. Svenskarna har köpt flest biljetter givetvis, men de norska åkarna kommer att ha ett jättestöd i spåret. Omkring 30 procent av biljetterna har sålts till Norge, vilket betyder omkring 50 000 just nu.

- Jag visste i alla fall att det skulle komma många, men det är kul att höra. Jag tror stämningen blir väldigt bra, säger Therese Johaug till SVT Sport.

"Väldigt mycket folk"

I tävlingarna i Östersund i helgen fick åkarna känna på hur det är att tävla i Sverige, och intresset var stort med bara dagar kvar till VM.

- Det var väldigt mycket folk och härlig stämning, så det var kul, säger Johaug.

Tror du att den svenska publiken hejar på både norska och svenska åkare?

- Ja, så blir det nog, säger hon.

- Det blir härligt med båda norska och svenska fans längs banan.

Själv hoppas norskan att kroppen ska kännas lite bättre under VM än i Östersund. De norska åkarna har nyligen varit på höghöjdsläger.

- Jag hoppas effekten av det kommer i veckan, säger hon.

Tältande norrmän trotsar kylan

Var bor då alla 50 000 norrmän under VM?

Falu-VM:s boendeansvariga Ulrika Back berättar i ett mejl att de hyrt stugor, husvagnsplatser, sovsalar - samt tältplatser.

"Det är definitivt inte alla nationer som uppskattar vintertältning som norrmännen gör ;) ", skriver hon.