Foto: TT Nyhetsbyrån

Djokovic tog hem jätterysare

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic spelade hem sin andra Wimbledontitel efter en jätterysare mot Roger Federer i fem set (6–7, 6–4, 7–6, 5–7, 6–4).

Novak Djokovic tog revansch från finalförlusten mot Andy Murray ifjol och är samtidigt ny världsetta på rankingen. Detta efter ett nervpiller mot Roger Federer i Wimbledonfinalen.

I fjärde set hade Djokovic en matchboll vid ställningen 5–4, men schweizaren gick upp till kamp, klarade upp situationen och vann totalt fem raka game och setet med 7–5.

Wimbledon 2014

I femte set följdes spelarna åt fram till 5-4 för Djokovic. Federer var tvungen att hålla serven för att hålla finalen vid liv, men Djokovic fick två nya matchbollar och avgjorde direkt.

Roger Federer, som tränas av Stefan Edberg, började annars bäst och vann första set med 9–7 i tiebreak. Djokovic utjämnade sedan och lyckade dra längsta strået i tredje sets tiebreak (7–4).

Räddade matchboll i fjärde

En av matchens höjdpunkter var de fantastiska servarna från båda spelarna. När Roger Federer gick upp till 5–4 i tredje gjorde han det med fyra raka serveess.

Men det slutade inte där. Vid ställning 5–5 i tredje och 40–40 i game skaffade sig Djokovic två raka breakbollar men Federer svarade med två servar som serben inte lyckades ta emot. Därefter slog han in 19:e och 20:e serveesset i matchen och gick upp till 6–5 – men det räckte alltså inte för att ro hem setet eller matchen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Wimbledon 2014

Mer i ämnet