Lovisa Lindh är en av tio nya personer i SOK:s ”Topp och Talang”-satsning. Foto: Bildbyrån.

Tio nya namn i satsning mot OS-medaljer

Uppdaterad
Publicerad

SOK:s ”Topp och Talang”-satsning kryddas med tio nya namn, från sex idrotter, som från och med årsskiftet får ”ett skräddarsytt stöd” i sin satsning mot OS-medalj. Bland de nya idrottarna finns bland andra Lovisa Lindh och Perseus Karlström.

–Att ha med en gångare känns extra roligt, det är första gången, säger Peter Reinebo, verksamhetschef på SOK.

Topp och talang är ett skräddarsytt stöd för aktiva inom de olympiska idrotterna som bedöms ha potentialen att kunna nå medaljkapacitet på OS med en uthållig satsning och rätt stöd. Stödet finansieras av medel från Svenska olympiska kommittéens (SOK) samarbetspartners, förklarar SOK i ett pressmeddelande.

Bland de tio som nu tilldelas en plats i gruppen finns bland annat två ridsports-utövare och två simmare.

–Att ha med två nya killar inom simningen är väldigt positivt, de senaste åren har damerna dominerat och damtruppen har varit starkare, därför känns det extra viktigt med Isak Eliasson och Victor Johansson, säger Peter Reinebo.

Även två dressyrryttare är uttagna.

–Både Therese Nilshagen och Juliette Ramel har en bra utvecklingssituation där Therese är beridare och Juliette rider sina egna hästar. Sammantaget är det positivt att vi får med fler idrotter, som exempelvis Perseus Karlström i gång, i satsningen mot Tokyo, säger Reinebo.  

De tio nya namnen:

Mattias Karlsson, Halmstad. Bordtennis.

Ida Jansson, Eskilstuna. Mountainbike.

Axel Härstedt, Malmö. Diskus.

Sofie Skoog, Karlstad. Höjdhopp.

Lovisa Lindh, Västra Frölunda. 800 meter.

Perseus Karlström, Linköping. Gång.

Therese Nilshagen, Tyskland, född i Stockholm. Dressyr.

Juliette Ramel, Bettna. Dressyr.

Isak Eliasson, Västra Frölunda. Simning.

Victor Johansson, Nässjö. Simning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.