Foto: Foto: TT Nyhetsbyrån

Öhling Norberg föll i sista hoppet – utslagen

Uppdaterad
Publicerad

Victor Öhling Norberg föll i sista hoppet i kvartsfinalen i ledningen. Det kostade svensken, som såg så het ut, en semifinalplats. Ett otroligt försmädligt slut för den svenske favoriten.

-Jag är jäkligt besviken, det är trist. Det var vinden som tog tag i skidorna, det var inte så mycket jag kunde göra, säger Öhling Norberg till TT.

När svensken föll så drog han med sig två andra åkare och de tumlade in över mållinjen. På målfotot ser man tydligt att ryssen Korotkov är före svensken i snöyran.  Svensken hade problem på den övre delen och var ett tag fyra i loppet men gjorde en fabtastisk kurvtagning i mittpartiet och passerade hela fältet. Svensken drog ifrån och var inte hotat inför sista stora hoppet. Trots det strulade Öhling Norberg till det för sig själv och tappade balansen i hoppet, korsade skidorna, försökte reda ut landningen, men föll.

OS i Sotji freestyle/snowboard

-Det är ett misstag på slutet. Det är lätt hänt. Trist. Han borde ha vunnit. Men det finns egentligen inga yttre omständigheter att skylla på, säger förbundskapten Tommy Eliasson.

-Det är första kroppsdelen över linjen som gäller. Det är bara oflyt, fortsätter Eliasson.

Över sista hoppet har åkarna en hastighet uppemot 85-90 km/t.

-Det är så här i den här sporten. Har man inte rätt dag, då blir det så här.

Frankrike tog en trippel. Jean Frederic Chapuis vann före Bovolenta och Midol.  En mycket oväntad prispall.

John Eklund blev tyvärr utslagen som trea i den tredje kvartsfinalen. Därmed är det svenska skicross-äventyret på herrsidan över.

-Jag ska vara med i nästa OS också. Det här var skitkul, sa Eklund till Viasat när han kommit över besvikelsen.

Öhling Norberg vann sin åttondelsfinal före ryssen Korotkov och imponerade stort. Öhling Norberg kom ut som tvåa men passerade ryssen i nedre partiet.

Även John Eklund vann sitt incidentfyllda åttondelsheat. Michael Forslund missade andraplatsen med centimeter i samma heat och slog tyvärr ut.

-Alltid tråkigt att åka ut så där. Det blir så här ibland i skicross, sa Michael Forslund till Viasat.

Han hade även synpunkter på sista hoppet som blev Öhling Norbergs fall bokstavligt.

-Det är helt sjukt. I stort sett alla åkare har klagat på det där hoppet, säger Michael Forslund till TT om lagkamratens fall.

-Och då har de ändå skalat av hoppet sedan första träningen.

En av fältets största favoriter, kanadensaren Delbosco åkte ur i sista åttondelen. Han åkte ihop med Zangerl och tappade all fart.

-En riktig skräll, skriver SVT:s Björn Becksmo i vår livechatt

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji freestyle/snowboard

Mer i ämnet