Foto: TT Nyhetsbyrån

Öhling Norberg snabbast i kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Victor Öhling Norberg gjorde ett felfritt kvalåk. Han var kvalsnabbast av de 32 startande, 32/100 före kanadensaren Delbosco.

-Det är skönt att se att jag fortfarande är snabb i banan, som jag var i fjol, säger Öhling Norberg som vann OS-genrepet i samma backe.

Den här säsongen har han varit tvåa två gånger och toppar världscupen.

OS i Sotji freestyle/snowboard

Två kanadensare ligger närmast bakom Öhling Norberg i rankingomgången. Christopher Delbosco, världsmästare 2011, är 0,32 långsammare och Brady Leman är 0,84 bakom.

En av storfavoriterna Alex Fiva från Schweiz avbröt sitt åk med ryggproblem. Men eftersom alla får åka åttondelsfinal så är hoppas han kunna fortsätta. Många åkare har haft svårt med det avslutande hoppet och där kommer det säkert hända en del när tävlingen kör igång 10.30.

-Nu höll jag ändå igen, men flög nästan hela ändå.

-Vi får väl se i rejset, om man landar på mållinjen. Det känns ju när man landar, men det är inga problem.

Öhling Norberg kommer åka i den första åttondelsfinalen mot ryssarna Sergej Mozhaev, Egor Korotkov och schweizaren Michael Smid.

John Eklund var 3,38 sekunder efter Victor medan Michael Forslund är 2,74 efter. De kommer att få åka i samma åttondel tyvärr, i den sjätte mot  kanadensaren David Duncan och fransmännen Arnaud Bovolenta.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji freestyle/snowboard

Mer i ämnet