Foto: TT Nyhetsbyrån

Olssons besked: ”Har inte gett upp”

Uppdaterad
Publicerad

Han rehab-tränar hårt för att bli kvitt överbelastningsskadan. Men Johan Olsson kan fortfarande inte åka skidor. Dessutom har femmilsvärldsmästaren nu drabbats av ytterligare en smäll: lungsäcksinflammation.

Men trots motgångarna har Johan Olsson inte gett upp hoppet om att delta i OS i Sotji om knappt en månad.

–  Jag har inte på något sätt gett upp OS än, säger 33-åringen till förbundets hemsida och fortsätter:

OS i Sotji längdskidor

– Med en månad kvar till OS är det givetvis ett tufft läge mentalt, men jag försöker att se framåt och fokusera på det jag kan göra och göra det riktigt bra.

– Jag för en daglig dialog med landslagets läkare och sjukgymnast, och jag är helt övertygad om att vi är på rätt väg för att få den här skadan att läka så fort som möjligt.

”Behandlingarna går bra”

Landslagsläkare Per ”Pliggen” Andersson säger att det fortfarande är för tidigt att ge besked om Olssons OS-medverkan.

– Det jag kan säga är att behandlingarna går bra och att Johans kropp responderar gott på de insatser som görs. Johan får mycket massage för att avlasta smärtan och han trampar på testcykel för att hålla igång kroppen.

”Väldigt pressat”

SVT Sports expert Anders Blomquist ser det hela som ett tungt slag för Olsson.

– Redan innan han fick de här problemen så var det ju väldigt pressat i tid eftersom han har haft en del problem under säsongen, och nu minskar ju chanserna igen i och med två såna här problem så tätt på OS.

Blomquist ger dock inte upp hoppet om Olsson till OS.

– Det finns absolut fortfarande möjligheter för honom men nu får det inte bli fler bakslag,  nu måste allt funka för honom. Nu måste han bli frisk relativt snabbt från lungsäcksinflammationen och överbelastningsskadan måste ge sig så att han kan åka skidor snart, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji längdskidor

Mer i ämnet