Lindberg utslagen i British Open Foto: Bildbyrån

OS-hoppet utslagen i British Open

Uppdaterad
Publicerad

OS-genrepet blev som ett genrep ska vara om premiären ska bli bra – riktigt uselt.

Pernilla Lindberg fick bara spela två golfrundor i British Open.

”Jag är jättebesviken”, säger hon.

Men trots att den OS-klara 30-åringen fick åka ifrån Woburn efter en 73- och en 74-runda, så är det mycket positivt som hon tar med sig från dagarna i England.

– Jag har så bra spel i mig just nu, det visade jag stundtals där ute. Det känns som om spelet är bättre än på länge, men jag fick inte till scorerna. Det brukar inte vara mitt problem. Normalt säger jag ofta att jag fick ut det bästa av mitt spel, men de här två dagarna var det verkligen tvärtom, säger hon.

Inte orolig inför OS

Det var två missade drivar under första rundan och två missade drivar under andra rundan som kostade Lindberg slag, och ledde till att hon missade cutten.

– Jag ska hänga med huvudet en liten stund, sen ska jag bara tänka på de positiva sakerna och inte låta missarna påverka mig alltför mycket.

Så trots att det bara blev två dagars spel på Woburn, är Lindberg inte orolig inför OS. Och den lediga helgen förde något gott med sig i alla fall:

– Min pojkvän (Daniel Taylor) kommer härifrån, det här är hans hemmabana och hans familj bor här. Hela min familj är här från Sverige, så jag får lite extra tid att umgås med dem i stället innan det bär av tillbaka till USA för att vila och träna inför OS.

Om två veckor åker Lindberg till Rio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.