Ovetjkin jubilerade med två mål

Uppdaterad
Publicerad

Ryssen Aleksandr Ovetjkin blev kvällens kung i NHL, när han gjorde två mål för Washington mot Ottawa och därmed passerade milstolpen 500 NHL-mål.

Washington vann enkelt mot Ottawa med hela 7-1, och Washingtons lagkapten var lycklig efter matchen. Han blev den 43:e NHL-spelaren att göra 500 mål.

– Det är ett speciellt tillfälle. Det är verkligen svårt att göra mål systematiskt i ligan just nu, sade Ovetjkin enligt nhl.com.

Aleksandr Ovetjkin hade också stort stöd av svenskar under matchen. Nicklas Bäckström gjorde tre målgivande passningar, varav en till Ovetjkin, och André Burakovsky var den som fick äran att assistera till Ovetjkins första mål för aftonen, det historiska 500:e målet.

Ovetjkin hyllade sina föräldrar.

– Jag vinkade och skickade en slängkyss till min far och min mor. Min far sade upp sig från sitt jobb för att kunna tillbringa all sin tid med mig. I praktiken har han varit min personlige tränare sedan jag var ett litet barn och för honom är det här en mycket speciell stund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.