Pånyttfödd Andreas Jonsson bakom Rospiggarnas storseger

Uppdaterad
Publicerad

Rospiggarna är tillbaka i elitserien efter några tunga år och har inlett serien övertygande. Hemma mot Smederna kom femte vinsten via hela 56-34. Andreas Jonsson var tillbaka i gammal fin form och blev matchvinnare med 13+2 poäng. – Det kändes riktigt bra, säger Jonsson till SVT Sport.

Hallstaviklaget satte högsta fart från början mot ett Smederna utan tunga namnen Grigorij Laguta och Mikkel Michelsen och tog hem två raka femettor direkt från start.

– Det var ingen enkel match på förhand. Smederna är ett riktigt bra lag, lite underskattade. Vi hade inte förväntat oss någon storseger. Men de hade några viktiga borta och vi fick en start som gav oss mental styrka och som gjorde att vi kunde slappna av, säger stjärnföraren Andreas Jonsson till SVT Sport.

Elitserien i speedway 2013-2014

Tuff säsong

JonSson visade vägen med femton poäng. Men det har inte hört till vanligheterna den här säsongen. Trots att det gått riktigt bra för Rospiggarna har Andreas Jonsson haft svårt att nå upp till gamla höjder. Men i kväll lossnade det efter motorbyte.

– Jag har haft det strulit med motorerna och inte alls haft något flyt. Nu tog jag fram en annorlunda motor som jag knappt åkt med. Men det kändes riktigt bra, säger Jonsson till SVT Sport.

”Håller huvudet kallt”

Men Jonsson vill ändå tona ner förväntningarna trots motorsuccén.

– Jag håller huvudet kallt och vill inte skapa för höga förväntningar. Men jag hoppas kunna fortsätta på samma sätt.

”Otroligt roligt”

Rospiggarna går nu upp på andraplats med sämre målskillnad än Vetlanda.

– Det är otroligt roligt att få åka på hemmaplan inför hemmafansen i elitserien igen. Jag är stolt över klubben och orten, säger Jonsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i speedway 2013-2014

Mer i ämnet