Foto: SVT

Premiärdags för storsatsande nykomlingen Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Damallsvenska nykomlingen Eskilstuna United har satsat hårt med flera tunga värvningar. Redan i kvällens premiär väntar en värdemätare i Kif Örebro.

Eskilstuna har lyckats bra med uppbackning av staden och sponsorer och lyckats värva erfarna namn som landslagets Sara Thunebro och Annica Svensson samt Pamela Conti från de italienska mästarna Torres Calcio och det italienska landslaget. Samtidigt har man lyckats behålla nyckelspelarna som förde upp laget i damallsvenskan för första gången, som skytteligavinnaren Felicia Karlsson.

– Vi har sett vad som händer med vanliga nykomlingar, vi tänker spela oss kvar, säger tränaren Viktor Eriksson till NA.se.

Damallsvenskan 2014

Annica Svensson har märkt av suget i Eskilstuna, som inte har haft allsvensk fotboll på 50 år.

– Det står i tidningarna och det är på tv och alla snackar om det. Det känns verkligen jättekul och att alla bara väntar på att det ska börja. Så jag hoppas att det kommer mycket folk på Tunavallen när det börjar, sade hon till SVT på damallsvenskans upptaktsträff.

”En väldigt bra trupp”

Målsättningen är att etablera laget i damallsvenskan. Första hindret är Kif Örebro, som i år har en bredare trupp än förut och siktar på att förbättra fjolårets sjätteplacering. De har respekt för kvällens motstånd.

– När vi mötte Eskilstuna var det en jämn match, de har en väldigt bra trupp, säger Örebrotränaren Rickard Nilsson till damfotboll.com.

Nykomlingarna har inga planer på att slåss i botten av tabellen.

– I dagsläget känns det som att vi kan mäta oss med de flesta utav mittenlagen och nedåt. Sen gäller det att alla ska ha en bra dag på jobbet. Det gäller att alla gör bra prestationer och att vi ibland har en bättre dag än motståndarna har, säger Svensson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2014

Mer i ämnet