Räddade poäng efter två års frånvaro

Sirius Ante Björkebaum gjorde sin fjärde match efter sin två år långa frånvaro. Men den första från start under den här tiden. Det tackade anfallaren för och räddade en poäng för tabellfyran i mötet med femman Degerfors på bortaplan (1–1).

Sirius skapade många chanser i första halvlek och hade bland annat två skott i virket, ett via Björkebaums volley.

Men målen uteblev, så långt.

Degerfors IF

I andra halvlek väggspelade Björkebaum med Daniel Ahonen och petade in 1–0.

I den 65:e minuten blev han utbytt. Inte helt i matchform för att spela 90 minuter.

– Då gick jag på knäna. Jättekul att göra mål, det är första matchen från start på över två år, säger Ante Björkebaum till TV Sport.

Sen kvittering

Degerfors spelade upp sig efter halva andra och i 87:e nickade Peter Samuelsson in kvitteringsbollen, vilket kanske inte helt logiskt sett till matchbilden.

– Det känns som vi förlorar två poäng. Efter vårt mål blir det försvarsinriktat från vår sida med mycket långbollar. I den första halvleken har vi många lägen som vi borde sätta, säger Björkebaum.