Raseri mot Kostelics tuffa bansättning

Uppdaterad
Publicerad

Ivica Kostelics pappa har satt ännu en bana. Med massor av uråkningar som följd. Nu rasar alpina världen emot den märkliga banan. ”Oj! Verkar som att han försöker sätta ett nytt personligt rekord i bansättning...”skriver Aksel Lund Svindal på twitter.

Åkare efter åkare tvingas ge upp i andra åket i herrarnas slalom. En stor anledning påstås vara banan. En som har reagerat är Hans Olsson.

”Ante Kostelic, vad f*n håller du på med!!???”, skriver han på twitter.

OS i Sotji alpint

En som delar kritiken är SVT Sports expert Tobias Hellman.

”Förstår inte varför han måste hävda sig”

– Helt enig, trist att inte få se åkarna göra upp på det sätt vi är vana. Självklart kan en bana vara svår och tekniskt utmanande men han drar det för långt, skriver han i liverapporten.

Även Viasats Jens Byggmark reagerade.

– Man förstår inte att han måste hävda sig och sätta såna här banor. Man tar sig för pannan. Man vet inte vad man ska säga, säger han.

Mattias Hargin misslyckades i sitt andra åk och hade stora problem med banan. Försprånget rök och han var 1,5 sekund efter i mål. André Myhrer hade ett stort försprång på Marcel Hirscher men grenslade och körde ur i sitt andra åk.

Han var i gott sällskap. 12 åkare av de 30 bästa tog sig aldrig mål.

– That was a fun one, sade Leif Kristian Haugen ironiskt in i TV-kameran efter sitt åk.

”Skulle bli avstängd”

– Kostelic skulle bli avstängd från att sätta banor. Det här är löjligt, gör att sporten ser hemsk ut på teve. Slalom är inte en hinderbana, säger förre OS-åkaren Trevor White.

Jessica Lindell Vikarby:

–Jag hoppas Ante Kostelic blir portad av FIS för framtida bansättningar, detta förstör tyvärr för sporten...

Men sonen tyckte inte att det var speciellt märkligt.

– Vi har kört i sådana här svåra banor innan, säger Ivica Kostelic till ZDF.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji alpint

Mer i ämnet