Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Rasmus Elm återvänder till Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

I dag blev det klart att Rasmus Elm återvänder till Kalmar FF. Den sjuk- domsdrabbade förre landslagsmannen slutade nyligen i CSKA Moskva.

– Jag är glad att vara tillbaka i Kalmar FF. Givetvis hade jag velat återvända under lite andra omständigheter, men jag ser detta som en bra möjlighet att ta mig tillbaka till min rätta nivå, säger 26-åringen till KFF:s hemsida.

Det är oklart när Elm kan spela på högsta nivå igen.

allsvenskan 2015

– Först och främst är mitt fokus på att bli helt frisk och bygga upp mig igen i lugn och ro.

Elm har sedan tonåren haft en form av glutenintolerans, som kan ligga i botten på de problem som hindrat Elm från att spela toppfotboll sedan våren 2014. Han har även haft flera blodproppar i vaden under sin karriär.

– Vi är jätteglada över att ha honom i klubben och kontraktet sträcker sig till nästa sommar, säger Kalmars sportchef Svante Samuelsson till SVT Sport.

Han har spelat 39 landskamper med A-landslaget. Elm spelade med Kalmar mellan 2005 och 2009 och var med och vann SM-guld med klubben 2008.

– Det är ett gott tecken för Elm, speciellt med tanke på att det varit skriverier i rysk press om att karriären skulle vara över, säger Elms agent Patrick Mörk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

allsvenskan 2015

Mer i ämnet