SVT:s hockeyexpert sågar KHL–förslaget

Uppdaterad
Publicerad

En presskonferens om Sveriges nya KHL-lag slutade i ett stort frågetecken. –Vem litar på de här killarna? Att de ska ha avtal och spelare klara känns som en omöjlighet, säger SVT:s expert Mikael Renberg.

– Vilka fans de ska ha och vilken arenan de ska spela på och alla de problemen, det är framtida problem. De är ju inte i närheten av de frågorna än. Först måste det ju få godkännande att få spela i KHL överhuvudtaget och vad jag förstod fanns inte det ens, säger SVTs hockeyexpert Mikael Renberg.

– Vem litar på de här killarna? Har man något att berätta ska man vara tydlig med det: att här ligger bollen i dag. För mig var det som att de ville lura i en att tio spelare var klara, och att klubben var redo. De kan ju omöjligt att ha kontrakt med tio spelare om de inte har ett avtal med KHL ens. De kanske har pratat med tio spelare.

Jobbigt att titta på presskonferensen

– Jag vet knappt vad jag ska säga. De blev inga svar, bara fler frågor. Presskonferensen var jobbig att titta på.

– Det enda jag förstod var att det ryska hockeyförbundet inte ville skapa någon osämja med det svenska hockeyförbundet. Och att de som höll i presskonferensen var fruktansvärt oförberedda på frågorna. Om de vill ha ett lag har de gjort de svårare för sig själva, säger SVTs hockeyexpert Mikael Renberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.