Foto: Bildbyrån

Rögle vann efter överfall

Uppdaterad
Publicerad

Det såg illa ut för Rögle i det heta Skånederbyt mot Malmö men man lyckades vända 0-2 till 5-2 i lejonets kula när slutspelsserien till SHL inleddes. Micke Renberg såg ett överfall som han tycker borde ge tio matchers avstängning.

Man fick tidigt matchstraff på Jakob Lilja som fult crosscheckade Jens Olsson i nacken. Denne fick föras till sjukhus.

Det var ett överfall. Det är helt jävla vansinnigt, rätt upp i nacken. Fy fan, jag vet inte vad jag ska säga, säger Malmös mycket upprörde tränare kort efter händelsen.

SVT Sports expert Micke Renberg vill se tio matchers avstängning på Lilja.

– Otroligt fult. Jag är så less på att prata om respekt mellan spelarna och skador mot huvudet. Det kanske inte ens räcker med tio matcher, motiverar Renberg.

Lilja var djupt ångerfull efter överfallet på Malmös Jens Olsson.

– Han gråter och tröstas av sina föräldrar, säger Rögles sportchef Johan Svensson till Expressen.

– Han har panikångest, säger sportchefen.

Enligt den första rapporten var det dock bättre än befarat med Malmöspelaren.

Var länge Malmös match

Med tio minuter kvar ledde Malmö men först kvitterade André Deveaux till 2-2 och strax efter skickade Calle Rosén in 3-2 från blå linjen. 4-2 och 5-2 kom i tom kasse när Malmö jagade kvittering.

– Vi visar karaktär och det var underbart att kunna vinna här i Malmö, det var på tiden, säger Christopher Liljewall som påpassligt satte 4-2 till Viasat.

Matchen såg länge ut att vara Malmös, laget hade tre bonuspoäng med sig från start, men den gled dem ur händerna.

– Vi hade chansen men föll på eget grepp. Vi tog en onödig utvisning i slutet av andra perioden när de gjorde 2-1 och fick energi. Samtidigt missade vi våra chanser, säger Malmö-tränaren Mats Lusth.

Drygt 8 000 gav en fin inramning och Röglefansen hördes långt efter slutsignalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.