Foto: Bildbyrån

Oläglig skada för Rohlin

Uppdaterad
Publicerad

Svenska landslagsbacken Chalotte Rohlin är skadad med bara två veckor kvar tills VM-truppen ska spikas. Mittbacken tvingades kliva av gårdagens cupmatch med en lårskada.

I den 73:e minuten tvingades landslagsbacken Chatlotte Rohlin att kliva av i Linköpings cupmatch mot Hovås/Billdal IF med en befarad lårskada. Med endast två veckor kvar till att VM-truppen ska tas ut är det nu oklart hur Rohlin fysiska status är. Mittbacken undersöktes under dagen men ännu finns inga klara besked.

– Det är samma baksida som hon hade problem med förra säsongen. Man har hittat lite vätska, så någonting är det. Vi får avvakta ytterligare undersökningar för att se hur allvarligt det är. Förhoppningsvis tog vi av henne i tid, säger Linköpings tränare Martin Sjögren till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet