Tobias Sana kastade iväg hörnflaggan. Foto: Bildbyrån

Sana: ”Aldrig varit så chockad och arg förut”

Uppdaterad
Publicerad

Tobias Sana var nära att träffas av det knallskott som kastades in på Gamla Ullevi igår. Nu bryter Malmö FF-spelaren tystnade och talar ut om chocken – och ilskan. ”Jag kan ta att vissa buar och förolämpar mig men det har gått över gränsen när någon försöker skada mig”, säger han till MFF:s hemsida.

Med en knapp kvart kvar av ordinarie matchtid i matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF inträffade en skandal som tvingade domarna att bryta matchen.

Någon kastade in ett knallskott på planen – som var nära att träffa MFF:s Tobias Sana.

– Jag har väldigt ont i öronen och i huvudet. Jag fattar fortfarande inte riktigt vad som hänt, säger Sana till MFF:s hemsida idag.

– Jag har aldrig varit så chockad och arg förut. Jag har spelat i IFK Göteborg i flera år och har all respekt för föreningen och supportrarna. Jag kan ta att vissa buar och förolämpar mig men det har gått över gränsen när någon försöker skada mig.

”Dummaste beslutet i mitt liv”

Efter att knallskottet smällt av reagerade Sana med att slita loss en hörnflagga och kasta upp mot ståplatsläktaren, där IFK-fans befann sig. Ett beslut han ångrar idag.

– Nu när jag kommit ur chocken känner jag att det var det dummaste beslutet i mitt liv. Det finns många ungdomar som ser upp till mig och jag vill verkligen be om ursäkt.

Malmö FF skriver att de inte kommer vidta några disciplinära åtgärder mot Sana efter incidenten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.