Foto: SVT Sport

Sara Hector skrällde i Åre

Uppdaterad
Publicerad

Sara Hector slog till på hemmaplan i Åre med sin första pallplats i världscupen när hon slutade tvåa efter Tina Maze i damernas storslalom.

Hector gjorde ett riktigt vasst första åk och lyckades hålla sin andraplats även i andra åket. Dessutom blev Jessica Lindell Vikarby sjua och Maria Pietilä Holmner nia.         

– Jag är så glad. Helt underbart. Man vill ju alltid vinna när man är så nära men jag är enormt glad ändå, sa Hector till SVT Sport i målfållan.    

Världscupen i alpint

– I dag försökte jag verkligen att fokusera på vad jag skulle göra och sedan så kände jag mig lugn med att gör jag det jag kan så kommer det att bli bra.   

Även Jessica Lindell Vikarby var nöjd  med sin sjunde plats.                 

– Jag är jättenöjd, det här är ett kvitto på att jag fortfarande kan åka fort, säger den skadeförföljde Lindell Vikarby till SVT Sport.         

Svenskorna var tvåa och trea inför andra åket, men Lindell Vikarby lyckades inte hålla i sin plats, det gjorde dock Hector.                   

Tina Maze vann 20/100 före Hector.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet