Sävehof vann Challenge Cup i går men kanske hoppar över Europaspel nästa år. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sävehof kan skippa Europaspel

Uppdaterad
Publicerad

I går kväll fick Sävehof, tillsammans med sina fans, fira klubbens första internationella titel när de vann Challenge Cup. Men nu funderar klubben på att stå över Europaspel nästa år.

– Det har kostat bortåt 600 000 kronor. Det var värt det, vi har skaffat oss värdefull erfarenhet till nästa år. Men när det kostar så mycket, får vi nog tänka oss för, säger klubbdirektören Stefan Albrechtson till GT.se.

”Kan vara bra med ett år utan Europaspel”

Anmälan till nästa års Challenge Cup ska vara inlämnad i början av juni. Innan dess ska klubben ha ett styrelsemöte där det ska bestämmas om det blir ett deltagande eller inte.

Handboll: Champions League

-Om det inte varit så dyrt hade vi aldrig tvekat, men det kanske kan vara bra med ett år utan Europaspel för att vi enbart ska kunna koncentrera oss på elitserien., fortsätter Alberchtson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handboll: Champions League

Mer i ämnet