Schelin: ”Var så löjligt nära”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska anfallsstjärnan Lotta Schelin anser inte att hon skulle ha haft frispark emot sig vid vad hon först trodde var kvitteringsmålet.

Efter den svenska förlusten i EM-semifinalen mot Tyskland försökte Lotta Schelin ge sin syn på matchen.

– Det var inte så mycket som skiljde egentligen. Vi gjorde en bra match, vi hade andra halvlek. De får in en boll, vi får in en boll. Men det väljer domare att döma bort. Det är små marginaler, säger hon till SVT Sport.

Anfallsstjärnan anser att domaren gjorde fel i att döma frispark i stället för att låta spelet fortgå. Reprisbilderna visade dock att anfallaren stod i offsideläge när framspelningen kom.

– Jag tror att både jag och Annike Krahn uppfattar det som att vi är tajta på varandra. När bollen slås går jag ifrån henne lite. Hon snubblar när hon ska vända. Man ska inte vara bitter. Så här är idrotten.

De svenska supportrarnas stöd är något som Schelin önskar att hon kunnat återbetala.

– Allt har varit så fantastisk och det är det som gör en extra ledsen. Man hade velat bjuda svenska folket, alla som har stöttat oss, på en final. Det var så löjligt nära.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.