Foto: TT Nyhetsbyrå

Schweiz redo för stora Messi-testet

Uppdaterad
Publicerad

Lionel Messi har i stort sett på egen hand hållit kvar Argentina i VM. Ska Schweiz gå vidare efter åttondelen måste defensiven vara på topp.

– Jag tror att vilket försvar som helst skulle få problem med Messi, och problem är till för att lösas. Hur ska vi stoppa Messi? Vi ska visa er hur vi gör det, säger coachen Ottmar Hitzfeld.

Framåt står hoppet till Xherdan Shaqiri, kallad ”alpina Messi”. Mot Honduras stal den kvicke lille anfallaren showen med ett hattrick, som räddade Schweiz ära efter den smärtsamma 2-5-förlusten mot Frankrike.

Fotbolls-VM: Schweiz

”Måste ha en fri roll”

– Mittfältet måste mata honom med bollar, han spelar alltid bra framför mål. Han är inte lätt att läsa. Han måste ha en fri roll, säger lagkaptenen Gokhan Inler.

Ett avancemang till kvartsfinal skulle matcha landets största fotbollsframgång någonsin – kvartsfinalen 1954. Och Hitzfeld tror att laget kommer så långt.

– Vi kan bara få ett grepp om Argentina om alla spelare gör vad de ska. Och jag är övertygad om att vi kommer att lyckas med det.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Schweiz

Mer i ämnet