Segui: ”Naivt av oss”

Uppdaterad
Publicerad

AIK:s ordförande Johan Segui berättar för SVT om varför han kramade om personen som klassas som risksupporter av supporterpolisen.

– Han kom fram och ville ha en kram helt enkelt. Det var inte svårare än så. Han kom fram och sträckte fram armarna och log. Och då log jag tillbaka och gav honom en kram.

– Klart det kan bli reaktioner när man tar saker ur sitt sammanhang. Ur den situation som det var där och då så var det bara en kram. En sekvens ur det stora sammanhanget när det kan bli fel för att ha en lugnande effekt.

Hur lämpligt är det med maskerade supportrar?

— Det är inte lämpligt alls. Det är kanske lite naivt av oss att inte vara tydligare på den punkten. Det är klart att det aldrig kan vara positivt för en klubb som AIK att människor är maskerade i närheten av oss.

Enligt polisen är mannen klassad som en risksupporter som deltagit i våldsamma upplopp, uppger DN.   -Han är känd av oss och under utredning, säger Mats Norlin vid supporterpolisen till DN. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.