Segui kramade maskerad supporter

Uppdaterad
Publicerad

I gårdagens DN sa AIK Fotbolls ordförande Johan Segui att han inte känner någon som maskerar sig i samband med matcher. Men i dag publicerar tidningen bilder som visar hur han kramar om en maskerad supporter. – Jag har inget minne av den sekvensen, säger Segui.

bilderna som Dagens Nyheter publicerar i dag syns Johan Segui gå längst fram i tåget inför torsdagens derby mot Djurgården. En person maskerad med svart ansiktsmask och solglasögon går fram till Segui och lyfter på masken. Segui ler då och ger personen en kram.

”Inget minne av sekvensen”

– Jag kan ärligt talat säga att jag inte har något minne av den sekvensen, vem personen i fråga var. Vilket på något sätt vidimerar att det är ingen bekant. Det kanske var någon som jag kände igen som AIK:are och därför kanske jag ler, säger Segui när DN konfronterar honom med bilderna.

Allsvenskan 2013

Enligt DN höll sig den maskerade personen i det främre ledet under konfrotationerna med polisen. Personen ska även ha agerat som en ledare för andra maskerade supportrar under marschen.

”Inga problem med ett förbud”

– Jag har aldrig förstått och kommer inte förstå varför man ska maskera sig överhuvudtaget, jag har inga problem med ett förbud, svarar Segui på frågan om hur han ser på maskeringsförbud inne på arenorna.

– Jag stöder alla typer av lagar som konkret kan motverka dåliga saker i samband med våra arrangemang, fortsätter han.

Rose-Marie Frebran, ny nationell samordnare i supporter- och huliganfrågor menar att Seguis medverkan i marschen är komplicerad.

Borde tagit tydligare avstånd

– Och sedan visar det sig att det finns inte bara skötsamma supportrar, utan även andra dyker upp, säger Frebran till SVT Sport.

– Hur skulle jag själv ha gjort? – Förmodligen skulle jag ha pratat med de som representerar den officiella supportergruppledningen och säga ”det här kan inte jag stå för”, fortsätter hon.

Frebran anser också att Segui i efterhand borde agerat annorlunda.

– Jag har läst intervjun och vet hur han resonerar. Men man kan se det på ett annat sätt också.

Hur menar du då?

– Man kan ta avstånd på ett tydligare sätt än att bara föra dialogen vid andra tillfällen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2013

Mer i ämnet