Foto: TT Nyhetsbyrå

Sias snabba efter Brasilien-Colombia

Uppdaterad
Publicerad

Vilken skillnad mot Frankrike-Tyskland:

De första 45 minuterna var slut innan de ens hann börja. Riktigt högt tempo och det var en riktigt kul match att hänga med i. Andra halvleken fortsatte med samma höga tempo och vi fick se två fina mål. En riktigt underhållande fotbollsmatch och en av VM:s absolut bästa hittills.

Fotbolls-VM 2014

Domaren:

Den spanska domaren inledde första halvlek utan att varna någon. Rodriguez blev nedsparkad vid ett antal tillfällen och många tacklingar som borde resulterat i kort blev det inget av. I andra halvlek började domaren blåsa för varje kontakt men inget kort kom fram förrän Silva stoppade en utspark, ganska typiskt. Nivån kunde absolut vara bättre.

James Rodriguez:

Den unga colombianen blev tufft uppvaktad och det kanske han kommer få vänja sig om han tar steget ut till en större klubb. Brassarna hade gjort sin taktiska läxa och gjorde allt för att försvåra för James. Det hindrade honom dock inte från att ligga bakom straffen Colombia fick. En straff han själv klev fram och satte dit. Straffmålet gör att James Rodriguez gjort sex mål i årets turnering och han är även den första sen brassen Ronaldo som gjort minst sex mål i en VM-turnering. Ronaldo avslutade VM-2002 med åtta mål och James Rodriguez avslutar VM med sex mål, vi tar farväl av en fantastisk spelare och artist.

Thiago Silva avstängd:

Kaptenen Thiago Silva är avstängd i semifinalen mot Tyskland efter en väldigt onödig varning. Hans ersättare Dante är absolut bra men ingen mittback i världen är lika bra som Thiago Silva och det här påverkar helt klart brassarnas chanser mot den tyska maskinen.

Utburen Neymar:

Inte nog med att Silva är avstängd. Neymar bars ut i tårar efter att ha fått ett knä i ryggen. Är VM slut för brassen? Det återstår att se men om Brasilien saknar både Neymar och Thiago Silva får de väldigt svårt att gå vidare mot Tyskland. Även detta överfall på Neymar passerade ostraffat.

Mittbackarna avgörande:

Två mittbackar gjorde mål för Brasilien. David Luiz och Thiago Silva. När anfallarna inte räcker till har Brasilien flera andra spelare som kan kliva fram och det är också därför de är i semifinal.

Fakta

Om Sia

Sia är en av SVT:s VM-profiler. Under mästerskapet kommer han synas på vår hemsida där han kommer livechatta, ladda upp inför och sammanfatta många av mästerskapets matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2014

Mer i ämnet