Hummels firar det avgörande målet mot Frankrike Foto: TT Nyhetsbyrån

Sias snabba efter Frankrike-Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

Målgörande mittback:

Klose? Muller? Özil? Nej, Hummels. I en på förhand jämn match var det svårt att tippa vinnare och det är intressant att det första målet görs av en mittback. Desto jämnare matcherna blir desto större chans är det att en individuell prestation eller en fast situation blir avgörande, precis som idag när Hummels knoppade in det avgörande målet.

Fotbolls-VM med Sia

Välförtjänt tysk vinst:

Tyskland vann välförjtänt. Efter det tidiga ledningsmålet hotade Frankrike aldrig det tyska målet ordentligt. Fransmännen kändes trötta och lyckades inte etablera en längre press mot sina motståndare. Tyskarna stod för en riktigt bra försvarsinsats och jag är imponerad. För första gången på länge känns det tyska laget bättre defensivt än offensivt. Något som gäller strukturen, organisationen och även taktiskt.

Sena byten av Deschamps:

Visst att Sakho fick utgå skadad mot Koscielny. Men varför dröjde det så länge innan Giroud kom in och varför byttes Valbuena ut? Skulle inte Deschamps satsa allt på offensiven och behålla Valbuena för att försöka skapa fler målchanser? Till Deschamps försvar är det alltid lätt att vara klok i efterhand.

Fakta

Om Sia

Sia är en av SVT:s VM-profiler. Under mästerskapet kommer han synas på vår hemsida där han kommer livechatta, ladda upp inför och sammanfatta många av mästerskapets matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM med Sia

Mer i ämnet