Romelu Lukaku blev stor matchvinnare för Belgien. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sias snabba inför Argentina-Belgien

Uppdaterad
Publicerad

Argentina möter Belgien i dagens första kvartsfinal. Här är Sias snabba inför matchen

Messis sommar?

Inför VM skrev jag att jag trodde den gångna fotbollssäsongen var Cristiano Ronaldos säsong och VM skulle bli Messis. Hittills har den lilla argentinaren inte gjort någon besviken och han har varit avgörande i varje match. Fortsätter han visa vägen imorgon?

Fotbolls-VM med Sia

I skuggan av Messi:

Det argentinska anfallet är det bästa i VM om man ser till spelarna. Dock är det bara Di Maria som klivit fram hittills i turneringen utöver Messi. Higuain och Lavezzi är mållösa och Palacio har fått lite speltid. Vill Argentina gå långt är det dags för fler än Di Maria och Messi att börja prestera, även om de två genierna räcker långt.

Avstängning stället till det?

Argentinas Marcus Rojo är en av spelarna som imponerat mest i VM och han är avstängd mot Belgien. Nu förväntas antingen Basanta eller Campagnaro ersätta och ingen av de lär sova gott med tanken på att de ska ställas mot Mirallas/Mertens på kanten. En avstängning som kan bli avgörande.

Belgiskt lag med många alternativ:

Belgien har många alternativ. De kan byta ut många spelare från förra startelvan och fortfarande ställa upp med ett starkt lag. Chadli, Mertens eller Mirallas? Origi eller Lukaku? Dembele eller Fellaini? Belgien har en grym bredd på många positioner och det gör att inget lag kommer få det enkelt mot européerna.

Avbytarna:

Precis som i Holland har de belgiska avbytarna imponerat. Origi som krigade till sig en startplats mot USA efter fina prestationer i sina inhopp förväntas fortsätta starta. Då kan Lukaku komma in när argentinarna är trötta, precis som han gjorde mot USA.

I Argentina kom Palacio in från bänken och jobbade fram bollen till Messi som frispelade Di Maria mot Schweiz. Argentinarna har bra spelare att slänga in i anfallsväg, Belgien har både bra anfallare och mittfältare att slänga in. Båda lagen lär hoppas på att slippa göra byten i backlinjen.

Fakta

Om Sia

Sia är en av SVT:s VM-profiler. Under mästerskapet kommer han synas på vår hemsida där han kommer livechatta, ladda upp inför och sammanfatta många av mästerskapets matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM med Sia

Mer i ämnet